increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 11 decembrie 2015
Nr. 1960/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 decembrie 2015, a suspecților AL-JENABI ALI-EDUARD și DOGAR NICOLAE FLORIN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 10 decembrie 2015, suspectul Al - Jenabi Ali - Eduard, cu sprijinul suspectului Dogar Nicolae Florin, a oferit cu titlu de mită, un autoturism marca BMW X 6, unui agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Autovehicul urma să-i fie remis agentului de poliție pentru ca acesta să nu întocmească un proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante săvârșite de suspectul Al - Jenabi Ali-Eduard și pentru a nu trimite probele de sânge recoltate de la acesta din urmă la spital.

Anterior, suspectul Al - Jenabi Ali – Eduard a fost depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul respectiv fără a avea permis de conducere și având o concentrație de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat.

Suspecților Al-Jenabi Ali-Eduard și Dogar Nicolae Florin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 11 decembrie 2015, Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE