DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1155 din 10.11.2015, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul MATEI CRISTIAN FLAVIU, funcționar public în cadrul Biroului Vamal Moravița, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la contrabandă, ambele în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpatul DARIE RĂZVAN, agent de poliție de frontieră, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la contrabandă, ambele în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Matei Cristian Flaviu și Darie Răzvan vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul în cadrul Consiliului Local Mădăraș sau a Consiliului Local Salonta, iar al doilea în cadrul S.C. Piețe S.A. Timișoara sau S.C. Drumuri Municipale S.A. Timișoara.

Obligă pe inculpații Darie Răzvan Nicu și Matei Cristian Flaviu, în solidar, să plătească părții civile, A.N.A.F. - Direcția Regională Vamală, suma totală de 473.720 lei reprezentând cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor și TVA-ului, din care suma de 250.864 lei și în solidar cu G. M. A., la care se vor adăuga dobânzi și penalități până la achitarea integrală a debitului principal

Dispune confiscarea cantității de 41.124 pachete țigarete găsite în cele două autoturisme.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 16 octombrie 2014, vezi comunicat 1496/VIII/3 din 22 octombrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 octombrie 2014