DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1484 din 05.11.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul GOGOANĂ IONEL, administrator al S.C. EUROFOND S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpata S.C. EUROFOND S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii de 45.000 lei (respectiv 150 zile amendă x 300 lei zi amendă) și pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice și afișarea hotărârii de condamnare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

3. Condamnă pe inculpații GOGOI FLORICICA-MONICA, MIȚĂ DORINA, ZGÎRȚĂ COSTINEL, ȚECU MARIUS-CĂTĂLIN și GHINEA IONELA-CĂTĂLINA, la data faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Încetează procesul penal pornit împotriva întreprinderilor individuale având ca titulari pe inculpații Gogoi Monica Floricica, Miță Dorina, Țecu Marius Cătălin, Ghinea Ionela Cătălina și Zgîrță Costinel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, față de lipsa personalității juridice a acestora.

În cazul tuturor inculpaților, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Gogoi Floricica-Monica, Miță Dorina, Zgîrță Costinel, Țecu Marius-Cătălin și Ghinea Ionela-Cătălina vor presta câte o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, la primăriile de domiciliu.

Obligă pe inculpații Gogoi Monica Floricica, Miță Dorina, Țecu Marius Cătălin și Ghinea Ionela Cătălina la plata către partea civilă Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București a câte 106.668 lei, daune materiale, fiecare dintre aceștia în solidar cu inculpatul Gogoană Ionel și cu inculpata S.C. EUROFOND S.R.L.

Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 500 lei fiecare cheltuieli judiciare avansate de stat în fond.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 februarie 2015, vezi comunicat 404/VIII/3 din 03 martie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 martie 2015