DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1170 din 07.10.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN, administrator al S.C. ALEXANDRA S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei de durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, în formă continuată și complicitate la tentativa de spălare a banilor.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 1000 de zile lucrătoare, în cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău și A.J.O.F.M. Buzău.

Disjunge cauza pentru inculpatul Bîgiu Marian Cristinel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 29 ianuarie 2015, vezi comunicat 188/VIII/3 din 02 februarie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 februarie 2015