DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
26 aprilie 2007
Nr. 105/VIII/3

COMUNICAT

Ca răspuns la cererea mai multor reprezentanţi ai mass-media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 24 aprilie 2007, faţă de MOREGA ILIE DAN, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 13 din Legea 78/2000, şi anume folosirea influenţei ori autorităţii de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Din probele administrate până în prezent a rezultat că, în perioada 2005 - 2007, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Gorj a PNL, învinuitul Morega Ilie Dan şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine foloase necuvenite pentru partid, constând în sume de bani solicitate de la persoane care deţineau funcţii de conducere la diferite instituţii publice sau societăţi comerciale cu capital integral de stat. O parte din foloasele necuvenite au fost pretinse la şedinţa din 5 martie 2007 a Biroului Politic a Organizaţiei Judeţene PNL Gorj.

În ziua de 26 aprilie 2007, învinuitului Morega Ilie Dan i s-au prezentat învinuirile, conform prev. art. 6 alin. 3 din Codul de procedură penală.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE