DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 14 din 19.06.2015, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul AMZA GHEORGHE, cadru didactic, președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul PĂDUREANU FLORIN, cadru didactic, membru al comisiei de bacalaureat, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpata CARA VERONICA, la o pedeapsă de 1 an și 3 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Condamnă pe inculpata STÂNGACIU CILICA, candidat la examenul de bacalaureat, la data faptei, la o pedeapsă de 9 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 9 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata MANOLEASA DOINA, cadru didactic, membru al comisiei de bacalaureat, la data faptei, la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Condamnă pe inculpatele RĂDULESCU INGRID IULIA și TUDOSA VALERIA MARIA, vicepreședinte respectiv membru al comisiei de bacalaureat, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Condamnă pe inculpata STERE OTILIA CORNELIA, secretara comisiei de examen, la data faptei, la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Condamnă pe inculpații ALEXOIU GABRIELA, URZICEANU VIOREL și BOBOȘATU AUREL la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Față de inculpata Balint Mihaela Valentina, instanța de judecată a dispus achitarea.
În cazul inculpaților Rădulescu Ingrid Iulia,Tudosa Valeria Maria, Alexoiu Gabriela, Urziceanu Viorel, Boboșatu Aurel și Stere Otilia Cornelia, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea specială de la:
- inculpatul Amza Gheorghe a sumei de 3000 euro și a sumei de 1863 lei,
- inculpatul Pădureanu Florin a sumei de 1000 lei,
- inculpata Manoleasa Doina a sumei de 1000 lei,
- inculpata Tudosa Valeria Maria a sumei de 1000 lei,
- inculpata Rădulescu Ingrid-Iulia a sumei de 4000 lei,
- inculpata Stere Otilia Cornelia a sumei de 2000 lei.

Obligă inculpații Alexoiu Gabriela, Urziceanu Viorel, Tudosa Valeria Maria, Rădulescu Ingrid Iulia, Stere Otilia Cornelia și Boboșatu Aurel la plata sumei de câte 2000 lei fiecare și pe inculpații Cara Veronica, Pădureanu Florin, Manoleasa Doina și Stângaciu Cilica la plata sumei de câte 3000 lei fiecare, cu titlu de cheltuielilor judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 20 august 2013, vezi comunicat nr. 747/VIII/3 din 21 august 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 august 2013