DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 12 din 09.06.2015, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul HAGIU (fostă DULGHERU) VIOLETA, funcționar în cadrul Primăriei comunei Văcăreni, jud. Tulcea, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată), fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals intelectual (2 infracțiuni), complicitate la înșelăciune în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă pe inculpata Hagiu Violeta la plata sumei totale de 118.347,9 lei către Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură - Centru Județean Tulcea.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 22 august 2014, vezi comunicat nr. 1230/VIII/3 din 28 august 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 august 2014