DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 338 din 24.03.2015, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul SEBASTIAN TELBIS, medic specialist în cadrul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin – Compartimentul de Expertiză Medicală Reșița, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita, ca medic, o funcție publică de conducere sau de execuție, în structurile instituțiilor publice de asigurări sociale/de sănătate ale Statului Român, precum și exercițiul dreptului de a presta alte servicii profesionale, sub orice formă, către structurile instituțiilor publice de asigurări sociale/de sănătate (face excepție exercițiul profesiei de medic în cadrul formelor private de exercitare a acestei, cu executarea contractelor -cadru cu CNAS), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
2. Condamnă pe inculpatul IOSIF SECĂȘAN, senator în Parlamentul României, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe perioada executării pedepsei principale și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la luare de mită.
3. Condamnă pe inculpatul IOVA MOZA, la o pedeapsă de un an și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Sebastian Telbis și Iosif Secășan vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 zile fiecare, în cadrul Primăriei Reșița.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Iova Moza va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei Oravița.
În cazul celor trei inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepselor, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea, în folosul statului, de la inculpatul Telbis Sebastian, a sumei de 200 de euro, prin echivalentul său bănesc de 893 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Corupției la data de 16 aprilie 2014, vezi comunicat 470/VIII/3, din 18 aprilie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 aprilie 2014