DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 330 din 24.03.2015, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BORDUZ IOAN, primar al comunei Fîrliug, judetul Caraș Severin, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 6 ani, la care se va adăuga pedeapsa amenzii în cuantum de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată,
- deturnare de fonduri, în forma continuată și
- complicitate la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
2. Condamnă pe inculpatul OLAR MIRCEA DUȘAN, reprezentant al SC Antrepriza Dușan și Fiul SRL, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 5.000 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Obligă în solidar, pe inculpații Borduz Ioan și Udroiu Sorin Ionuț Claudiu, iar pe inculpatul Udroiu Sorin Ionuț Claudiu în solidar cu partea responsabilă civilmente Sc Banatica Group SRL, la plata sumei de 53.727,47 lei euro (calculată în lei la data plății efective), reprezentând fonduri Phare, la plata sumei de 73.343,82 lei, reprezentând contribuția de la bugetul de stat și la plata sumei de 12,20 euro (calculată în lei la data plății efective), reprezentând comisioane de transfer.

În același dosar penal, prin sentința penală din data de 4 mai 2012, Judecătoria Reșița a dispus condamnarea inculpaților Nicorici Cosmin, Damian Ilie Adrian și Duma Durăin Ionela, iar prin decizia penală nr. 1.093 din 19 septembrie 2013, Curtea de Apel Timișoara, a dispus condamnarea inculpaților Udroiu Sorin Ionut Claudiu și Crișan Cristian Eusebiu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara la data de 07 decembrie 2011, vezi comunicat 811/VIII/3, din 13 decembrie 2011.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 decembrie 2011