DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 332 din 27.02.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului MIHUȚ VIRGIL, subcomisar în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, în timpul cât și după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de luare de mită, din care 3 în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea de la inculpat a sumei totale de 11.530 lei.
Obligă inculpatul la restituirea către denunțătorul M. S. a sumei de 800 lei, iar către denunțătorul K. R. a sumei de 1.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție la data de 22 aprilie 2014, vezi comunicat 502/VIII/3, din 24 aprilie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 aprilie 2014