DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 80 din 10.02.2015, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul NICA VASILE, primar al comunei Valea Danului, jud. Argeș, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
2. Condamnă pe inculpatul PLEȘA GHEORGHE la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Obligă fiecare inculpat la plata sumei de 1500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Argeș și-i obligă în solidar pe cei doi inculpați să-i plătească acesteia suma de 76.751,81 lei despăgubiri civile, la care se vor adăuga dobânzile și penalitățile calculate până la achitarea integrală a prejudiciului.
Dispune desființarea totală a contractului de arendare înregistrat la Primăria comunei Valea Danului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 23 octombrie 2013, vezi comunicat 977/VIII/3, din 6 noiembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 noiembrie 2013