DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
26 septembrie 2006
Nr. 155/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stanciu Gheorghe, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Sălaj, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia sa, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei.
Din probele administrate de procurori a reieşit că, în cursul anului 2004, în calitate de membru în consiliu de administraţie al Spitalului Judeţean Zalău, inculpatul a favorizat societatea comercială Comfrig SRL Zalău, al cărei asociat unic este, pentru a câştiga două licitaţii în urma cărora a încheiat două contracte de achiziţii de bunuri cu spitalul respectiv. Precizăm că, în conformitate cu Legea spitalelor nr. 270/2003 aflată în vigoare la acea dată, în consiliile de administraţie ale spitalelor judeţene erau desemnaţi ca membri doi consilieri judeţeni. Contractele respective au fost încheiate în urma licitaţiei în care s-a folosit metoda cererii de oferte, în condiţiile în care inculpatul avea cunoştinţă atât de necesarul de bunuri şi servicii ale spitalului şi de suma pe care spitalul era dispus să o aloce achiziţionării respectivelor bunuri şi servicii.
Din cercetările efectuate a rezultat că la licitaţia respectivă au fost invitate să depună oferte cinci firme, dintre care trei aparţinând inculpatului Stanciu Gheorghe şi două aparţinând unor prieteni ai săi. În final a fost declarată câştigătoare firma inculpatului care şi-a adjudecat un contract pentru efectuarea de reparaţii la utilaje frigorifice în valoare de 120 milioane ROL şi un alt contract de prestări servicii pentru întreţinerea aparatelor de aer condiţionat şi frigiderelor aflate în dotarea saloanelor şi laboratoarelor din Spitalul Judeţean Zalău, în valoare de aproximativ 50 milioane ROL.
Menţionăm că, în conformitate cu art. 90 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, în calitate de consilier judeţean, inculpatului îi era interzis să încheie contracte comerciale cu instituţiile de interes local aflate în subordinea sau autoritatea consiliilor judeţene.
Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Zalău.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 15 februarie 2008