DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.226 din 25.02.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GOMAN IOJ, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpata STĂNESCU CORNELIA, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Obligă, în solidar, inculpaţii GOMAN IOJ şi STĂNESCU CORNELIA, ambii în solidar cu partea responsabilă civilmente SC KARMA MET IMPEX SRL, la plata către partea civilă a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere, începând cu data de 12.10.2012 până la data plăţii efective, pentru suma de 1.122.314 euro.
Obligă inculpatul GOMAN IOJ, la plata către partea civilă a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere începând cu data de 12.10.2012 până la data plăţii efective, pentru suma de 1.282.728 euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 05 noiembrie 2009, vezi comunicat nr. 313/VIII/3 din 7 decembrie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 decembrie 2009