DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 decembrie 2013
Nr. 1243/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului NAVON GEORGE, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La sfârșitul lunii octombrie 2012, inculpatul Navon George a pretins pentru sine și pentru alții suma 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanță de afaceri (dintr-un avans obținut pentru lucrări viitoare) și 10.000 de euro cu titlu de „taxă de încredere”, pentru a-și folosi influența pe lângă reprezentanți ai Primăriei sectorului 3 București, astfel încât să-i obțină unui administrator al unei societăți comerciale (denunțător în cauză) încredințarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 10 blocuri. Această din urmă pretenție de 10.000 de euro a fost diminuată la 20.000 de lei, sumă care a fost primită de inculpat la data de 30 octombrie 2012.
În cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Navon George a pretins pentru sine și pentru alții 20.000 de euro, pentru a-și folosi influența pe lângă reprezentanți ai Primăriei sectorului 3 București, astfel încât să-i obțină aceluiași administrator de firmă, încredințarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 40 de blocuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul D.I.P.I.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE