DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 decembrie 2013
Nr. 1227/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului TRIPA AUREL ȘTEFAN, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, județul Arad, în prezent suspendat din magistratură, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie-decembrie 2013, inculpatul Tripa Aurel Ștefan în calitatea sa de magistrat judecător în cadrul Judecătoriei Ineu jud.Arad, a pretins de la un denunțător sume de bani, respectiv 1.000 lei și 600 euro, din care a primit în mai multe tranșe 500 lei și 500 euro. De asemenea, inculpatul Tripa Aurel Ștefan a acceptat promisiunea de a primi, de la același denunțător, două aparate telefonice marca Samsung Galaxy S4, din care a primit unul în valoare de aproximativ 2.000 lei. Banii și bunurile au fost pretinse și primite în scopul de a-și exercita influența asupra unor colegi de serviciu, magistrați judecători de la Tribunalul Arad, pentru a-i determina să dispună o soluție în favoarea denunțătorului într-o cauză civilă în care acesta avea interes, privind un litigiu ce viza dreptul de proprietate asupra unui teren.

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 iunie 2014