DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
20 noiembrie 2013
Nr. 1057/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:
ANGHEL AUREL CRISTINEL, fost șef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei Bacău, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie – februarie 2009, inculpatul Anghel Aurel Cristinel, în calitate de șef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei municipiul Bacău și membru în comisia de analiză a notificărilor depuse în baza Legii nr. 10/2001, a primit de la un denunțător suma de 5.000 euro, în schimbul urgentării și soluționării favorabile a unei cereri privind restituirea unor proprietăți situate în municipiul Bacău.
Totodată, la începutul anului 2009, inculpatul a primit de la același denunțător suma de 1.400 euro pentru a-și exercita influența asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Primăriei municipiului Bacău și membru în Comisia de soluționare a notificărilor formulate în baza Legii nr.10/2001, pentru a asigura soluționarea cererii de restituire a proprietății conform intereselor denunțătorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacău.

Aceeași persoană a mai fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău, dosarul fiind mediatizat prin comunicatul nr. 263/VIII/3 din 6 iulie 2010 afișat pe site-ul www.pna.ro.

Cu referire la prezenta cauză, facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 iunie 2015