01 noiembrie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - au dispus începerea urmăririi penală faţă de:
CUC VINCENŢIU RELU LUCIAN director – Direcţia strategie, managementul datelor şi activităţilor din cadrul ADS, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
NICULAE ŞTEFAN preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj,
SANDU ILIE CRISTIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj,
GHEORGHIU ŞTEFĂNIŢĂ DRAGOŞ, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj;
TODEA IOAN FLORIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj ;
BOLLA ALEXANDRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj;
RĂDULESCU BOGDAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj.
şi faţă de o altă persoană cu funcţie de conducere din cadrul ADS.

Celor 7 învinuţi nominalizaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
În cursul zilei de 01.11.2013 au fost efectuate mai multe percheziţii. În acest moment nu se pot comunica alte date pentru a nu periclita desfăşurarea anchetei.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penală reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.