increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
17 octombrie 2013
Nr. 903/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatelor privind cercetările efectuate în cauza complexă privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Până în acest moment, procurorii au început urmărirea penală şi faţă de trei persoane juridice, şi anume:

1. SC „Realitatea Media” SA, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

2. SC „Strategies-Research-Investments” SRL, în sarcina căreia s-au reținut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC „Realitatea Media” SA.

3. Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

Reprezentanților legali ai celor trei societăți li s-au adus la cunoștință învinuirile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 și art. 4791 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE