DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
15 octombrie 2013
Nr. 899/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului de presă nr. 897/VIII/3 din data de 14 octombrie 2013, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele completări:

În cauza penală mediatizată prin comunicatul de presă menționat mai sus, procurorii efectuează acte de urmărire penală față de următoarele persoane: AMARIȚEI MIREL MIRCEA, PĂCURARU MARICEL, BARBU SORIN IONUȚ.

Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiți, în cadrul procedurii insolvenței SC Realitatea Media, au derulat acțiuni infracționale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale și din cadrul Brigăzii Specializate de Intervenții a Jandarmeriei Române.

Învinuiților li s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE