DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 764 din 26 iunie 2013, Curtea de Apel Iaşi a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STĂNESCU ISTRATE, administrator al SC Tracia Industrie 2000 SA Grajduri, jud. Iaşi, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat şi fals intelectual prevăzut în Legea contabilităţii, în forma participaţiei improprii.

Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, dreptul de a exercita funcţia de administrator al unei societăţi comerciale

Ia act că partea vătămată ANAF nu s-a constituit parte civilă.

Obligă inculpatul la plata sumei totale de 2.000 lei, cheltuieli judiciare către stat în fond şi în recurs.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi la data de 7 iulie 2011 (comunicatul nr. 511/VIII/3 din 4 august 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2011