DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 40 din 3 aprilie 2013, rămasă definitivă la data de 23 aprilie 2013, Tribunalul Neamţ a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CACULEA ȘTEFAN, asociat și administrator al SC VALOF PREST SRL Piatra Neamț, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Caculea Ştefan, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului FLOREA GHEORGHE, asociat al SC VALOF PREST SRL Piatra Neamț, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Florea Gheorghe, timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile A.N.A.F. Bucureşti suma de 6.040.421 lei, cu titlu de obligaţii fiscale, împreună cu accesoriile fiscale.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău la data de 23 ianuarie 2013 (comunicatul nr. 79/VIII/3 din data de 4 februarie 2013).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 februarie 2013