DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
08 mai 2013
Nr. 389/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIOBANU GHENADIE, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Hîrlău – la data faptelor - în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii ianuarie 2011, inculpatul Ciobanu Ghenadie, în calitate de procuror, a pretins suma de 1.000 lei de la doi denunţători, iar la 19 ianuarie 2011 a primit suma de 200 de euro, pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată față de unul din ei, într-un dosar penal pe care magistratul îl instrumenta. Persoana respectivă era cercetată pentru infracţiunile de conducere sub influența alcoolului și implicare într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a victimei. La data de 19 ianuarie 2011, data primirii banilor, inculpatul Ciobanu Ghenadie a dispus scoaterea persoanei cercetate de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ pe considerentul că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 noiembrie 2014