DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.161 din 3 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Timişoara care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului PANDURU MARIUS ALIN, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de subcomisar la IPJ Timiş – Serviciul de Investigare a Fraudelor, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare d emită şi trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Panduru Marius Alin, timp de 3 ani după exercitarea pedepsei principale, următoarele drepturi:dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dispune obligarea inculpatului la restituirea către denunţător a două televizoare tip plasmă în valoare de 5.000 Euro, aparatură pentru bucătărie şi mobilier în valoare de 2.500 Euro, iar în cazul în care aceste bunuri nu se mai regăsesc, obligarea inculpatului la plata contravalorii acestora către denunţător. Dispune restituirea către denunţător a două memorii electronice pentru calculator în valoare de 322,44 lei.

Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 1.470 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara la data de 15 iulie 2008 (comunicatul nr. 205/VIII/3 din data de 4 august 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2008