DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
08 aprilie 2013
Nr. 309/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

VELE ALIN SEBASTIAN, asociat la SC Mivalis Company SRL Gilău, judeţul Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată,

SC MIVALIS COMPANY SRL Gilău, persoană juridică, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 18 septembrie 2010 – 31 decembrie 2011, inculpatul Vele Alin Sebastian, în calitate de asociat la SC Mivalis Company SRL, după ce a vândut pe teritoriul României 433 de autoturisme second – hand achiziţionate din ţări din spaţiul intracomunitar, nu a consemnat în actele depuse la administraţia financiară deconturile privind taxa pe valoarea adăugată şi nu a înregistrat în contabilitatea firmei sale veniturile aferente vânzărilor de autovehicule comercializate 19 noiembrie 2010 – 31 decembrie 2011.
În această modalitate, inculpatul Vele Alin Sebastian a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venitul suplimentar.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj se constituie parte civilă cu suma totală de 6.482.795 lei, reprezentând TVA, impozit pe venitul suplimentar şi penalităţile calculare la aceste sume.
Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 31 octombrie 2013