DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 05 aprilie 2013
Nr. 295/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov efectuează cercetări penale față de inculpatul C. F., ofițer de poliție cu gradul profesional de inspector în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:
- trei infracțiuni de luare de mită și
- două infracțiuni de fals intelectual.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor ianuarie – martie 2013, inculpatul C. F., în calitate de ofițer de poliție cu gradul profesional de inspector în cadrul Direcției Generale a Poliției Mun. București – Brigada Rutieră, a pretins și primit de la trei conducători auto suma totală de 1.700 lei pentru a nu le suspenda dreptul de a conduce pe o perioadă de 3 luni ca urmare a constatării unor contravenții le regimul circulației pe drumurile publice.
De asemenea, după primirea banilor, inculpatul a redactat în fals două chitanțe în care a consemnat că a primit de la doi dintre conducătorii auto suma totală de 150 lei cu titlu de amendă pentru contravenții care nu sunt sancționate cu suspendarea dreptului de a conduce.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală față de o altă persoană.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 4 aprilie 2013, procurorii au dispus reținerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.


Actualizare (05.04.2013): La data de 5 aprilie 2013, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului C. F. pe un termen de 29 de zile.


La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE