DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 243 din 26 februarie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa Judecătoriei Blaj care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CÂRNAŢ TOMA IOAN, referent în cadrul Primăriei comunei Mihalţ, judeţul Alba, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în formă continuată.

Instanţa a interzis inculpatului Cârnaţ Toma Ioan, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi pe cel de a fi membru şi reprezentant legal în asociaţii fără scop lucrativ.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Alba şi obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia de păşunat şi a crescătorilor de animale „Târnava” Mihalţ, să plătească părţii civile suma de 776.483,65 lei reprezentând despăgubiri materiale, respectiv plăţi în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă – Campania 2010, precum şi dobânzi calculate de la data de 23.04.2012 până la achitarea integrală a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba la data de 8 iunie 2012 (comunicatul nr. 533/VIII/3 din data de 5 iulie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iulie 2012