DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
5 septembrie 2012
Nr. 641/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată a inculpaților CHINDRIȘ OVIDIU AUREL GAVRIL, viceprimar al Municipiului Târnăveni, jud. Mureș în perioada 2004-2008, STANCIU DANIL, consilier în Consiliul Local al Municipiului Târnăveni, jud. Mureș, în perioada 2000-2004, MICȘA IOAN, consilier în Consiliul Local al Municipiului Târnăveni, jud. Mureș, în perioada 2004-2008, BLĂNARU ȘTEFAN, secretar al Municipiului Târnăveni, jud. Mureș, în perioada 1992-2011, ANI VASILE, director la SC COMUNALE SA Târnăveni, în perioada 2003-2004, în prezent director SC COMPANIA AQUASERV SA – Sucursala Târnăveni și ROMAN CLAUDIU, consilier juridic la Direcția Generală a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Mureș, în perioada 2002-2005, în prezent șef Serviciu în cadrul Direcției Generale Juridice a Ministerului Finanțelor Publice în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice sau instituțiilor publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora săvârșită de cei care au atribuții de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silită, de reorganizare ori lichidare judiciară.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor noiembrie-decembrie 2004, inculpații Chindriș Ovidiu Aurel Gavril, președinte al comisiei de negociere, viceprimar al Municipiului Târnăveni, în acea perioadă, Stanciu Danil, Micșa Ioan, Ani Vasile, Blănaru Ștefan și Roman Claudiu – membri ai comisiei de negociere, au aprobat vânzarea către o altă societate comercială a activelor SC COMUNALE SA, firmă al cărei acționar unic era Municipiul Târnăveni și care asigura serviciul public de transport persoane, la un preț subevaluat reprezentând aproximativ o treime de valoare reală (33,91% din valoare). În această modalitate, firma cumpărătoare a obținut foloase necuvenite în valoare totală de 1.071.687,5 lei RON, reprezentând diferența dintre valoarea reală a activelor și prețul de vânzare.

Municipiul Târnăveni s-a constituit parte civilă în procesul penal, fără a preciza până la finalul cercetărilor cuantumul pretențiilor civile. În vederea recuperării prejudiciului cauzat, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Chindriș Ovidiu Aurel Gavril, Stanciu Danil, Micșa Ioan, Blănaru Ștefan, Ani Vasile și Roman Claudiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Tîrnăveni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE