DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 iulie 2012
Nr. 579/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului nr. 481/VIII/3 din 26 iunie 2012, la solicitarea reprezentaților mass-media, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au extins cercetările față de alte două persoane în dosarul în care un medic și trei polițiști fuseseră anterior puși sub învinuire pentru favorizarea infractorului și totodată au început urmărirea penală față de:
- MACOVEI RADU ALEXANDRU, medic, managerul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București,
- BRAGADIREANU PETRICA SIMONA, medic la secția ATI (terapie intensivă) în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București,
în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupție, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.
În ordonanța de extindere a cercetărilor și de începere a urmăririi penale se arată că exista date și indicii temeinice că învinuiții Macovei Radu Alexandru și Bragadireanu Petrica Simona, prin atitudinea lor, au îngreunat și au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casație și Justiție fostului prim ministru Adrian Năstase.
La data de 18 iulie 2012, celor două persoane învinuite li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE