DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 117 din 23 aprilie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători a menținut sentința Înaltei Curți de casație și Justiție – Secția penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului colonel BELCIUG VASILE, fost comandant al U.M. 01261 Pitești, la pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, instigare la infracțiunea de uz de fals, în formă continuată, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului colonel DIACONU VALERICĂ, fost comandant al UM 01225 Pitești, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: instigare la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, instigare la uz de fals, în formă continuată, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului maior PÎRVU ALIN SORIN, din cadrul UM 01261 Pitești, la pedeapsa de 10 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 10 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Condamnarea inculpaților sublocotenent BĂCANU NICOLETA din cadrul UM 01643 Pitești și maistru militar BĂCANU MIRCEA, din cadrul UM 01643 Pitești, la pedepse de câte 10 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 10 luni, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Confiscă de la inculpatul Belciug Vasile suma de 3.000 euro.
Dispune restituirea de către inculpatul Belciug Vasile către inculpatul Zăgrean Marius Ioan a sumei de 5.500 RON.
Disjunge latura civilă a cauzei privind pe inculpații Belciug Vasile, Diaconu Valerică, Pîrvu Alin Sorin, Băcanu Mircea și Băcanu Nicoleta.
Obligă pe inculpați la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează:
- inculpatul Belciug Vasile la 3.800 lei;
- inculpatul Diaconu Valerică la 1.800 lei;
- inculpații Pîrvu Alin Sorin și Băcanu Nicoleta la câte 1.550 lei;
- inculpatul Băcanu Mircea la 1.050 lei.

Disjunge cauza pentru ceilalți 107 inculpați.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari la data de 10 mai 2011 (comunicatul nr. 321/VIII/3 din data de 16 mai 2011).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 mai 2011