DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.470 din 5 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatei NECULA FIVI, asociat unic şi administrator al S.C. BAZALTUL S.R.L. Slatina la o pedeapsă de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la folosire sau prezentare de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatei, pe perioada executării pedepsei şi timp de 10 ani după executarea pedepsei următoarele drepturi: dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. BAZALTUL S.R.L., la plata sumei de 321.978 lei, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
Menţine măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale părţii responsabile civilmente, până la concurenţa sumei de 321.978 lei.
Obligă inculpata la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de procedură către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 26 martie 2008 (comunicatul nr. 63/VIII/3 din data de 1 aprilie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 aprilie 2008