DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 19 octombrie 2011
Nr. 639/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

STOIAN AUREL, fost Director coordonator în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Argeş, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită, în formă continuată şi
- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite,

ALEXE MARIAN, director economic în cadrul S.C. M.G.C. INTERNAŢIONAL INVESTMENTS S.R.L. Topoloveni, judeţul Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în formă continuată,

PÎRŞAN DANIELA-ELENA, comisar debutant în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2009, inculpatul Stoian Aurel a primit suma de 29.988 lei de la inculpatul Alexe Marian, reprezentat al SC VALAHIA 2002 SRL Topoloveni (actualmente MGC INTERNAŢIONAL INVESTMENTS SRL), pentru ca, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş, să asigure protecţia activităţilor nelegale derulate în cadrul acestei firme prin anunţarea acţiunilor de control şi prin influenţarea subordonaţilor săi să întocmească acte de control favorabile.
De asemenea, în luna decembrie 2008, inculpatul Stoian Aurel, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş şi de preşedinte al comisiei de examinare pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiilor de comisar debutant, a furnizat fără drept inculpatei Pîrşan Daniela–Elena subiectele pentru examen. Ca urmare, Pîrşan Daniela–Elena a câştigat concursul pentru ocuparea postului de comisar debutant.

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului Alexe Marian.

Inculpatul Soian Aurel a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în cursul lunii octombrie 2009 (detalii în comunicatul nr. 259/VIII/3 din data de 15 octombrie 2009).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 22 septembrie 2014