DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 12 octombrie 2011
Nr. 621/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție efectuează cercetări față de inculpatul S.I., comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor [...], în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada iulie – octombrie 2011, în calitate de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor [...], inculpatul S.I. a pretins de la o persoană denunțătoare, administrator al unei societăți comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să emită o autorizație de funcționare.
Din banii pretinși, la data de 12 octombrie 2011, inculpatul a primit de la persoana denunțătoare, prin intermediari, suma totală de 60.000 de euro, în două tranșe, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Serviciului Român de Informații – Secția Județeană [...] și Structura de securitate internă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 12 octombrie 2011, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat în aceeași zi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.


Actualizare: La data de 12 octombrie 2011, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a inculpatului S.I.



Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE