DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

            Nr.77/11 martie 2004

 

 

C O M U N I C A T

 

 

            Urmare a solicitărilor mai multor reprezentanţi ai mass-media formulate în cursul zilelor de 10 şi 11 martie 2004, Biroul pentru relaţii cu presa al Parchetului Naţional Anticorupţie este împuternicit să precizeze următoarele:

            Serviciul Anchete Speciale din Parchetul Naţional Anticorupţie are în lucru un dosar penal privind pe TEODOR BIRIŞ – primar al comunei Snagov şi CONSTANTIN BEBE IVANOVICI – preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov. Cauza priveşte modul în care cei doi, având calităţile publice sus-menţionate, au atribuit suprafeţe de teren din Snagov, în mod preferenţial, mai multor persoane, majoritatea revoluţionari. Este vorba de împroprietărirea, în baza Legii 92/1990 a 150 de persoane cu suprafeţe de teren de circa 340 000 mp, terenuri ce urmează să fie vândute proprietarilor unui parc de distracţii la un preţ supraevaluat.

            Cauza priveşte de asemenea, modul în care în anul 2002 au fost schimbate amplasamentele unor terenuri ce valorau 2-3 USD/mp. pentru a li se spori valoarea de vânzare la 40-50 USD/mp.

            Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie au primit sesizări şi în legătură cu modul de atribuire a unor suprafeţe de teren pe raza comunei Pantelimon în vederea construirii unor centre comerciale.

            În prezent, sunt analizate mai multe înscrisuri şi urmează să fie audiate mai multe persoane,  pentru a se stabili cu exactitate situaţia de fapt.

            Opinia publică urmează a fi încunoştinţată despre evoluţia şi rezultatul cercetărilor.

 

 

 

BIROUL PENTRU RELAŢII CU PRESA