increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
16 mai 2011
Nr. 323/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpata STĂNOAIA ADRIANA, avocat în cadrul Baroului Dâmboviţa, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada august 2008 – septembrie 2009, inculpata Stănoaia Adriana a pretins de la mai multe persoane, din care 26 identificate până în prezent, singură ori printr-un intermediar, sume de bani cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro, promiţându-le că, prin influenţa pe care o are asupra funcţionarilor Agenţiei Naţionale a Locuinţei (A.N.L) – sector 6, Bucureşti, le poate facilita obţinerea cu prioritate a unor locuinţe în cartierul A.N.L Brâncuşi.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 16 mai 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.


Actualizare (17 mai 2011): La data de 16 mai 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a inculpatei STĂNOAIA ADRIANA.


În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE