DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 741 din 4 aprilie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STAICU DINEL, om de afaceri din Craiova, preşedinte SIF Oltenia, la pedeapsa de 7 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi continuată. De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului POPESCU ION, fost preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor, la pedeapsa de 7 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi continuată. De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului RĂCEALĂ RADIAN, director al direcţiei de creditare din cadrul aceleiaşi bănci, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi continuată. De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatei DUŢU VIORICA, şef serviciu creditare de la aceeaşi bancă, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 9 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi continuată. De asemenea, instanţa a dispus, timp de 4 ani de la pronunţarea acestei decizii, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpata pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpaţii, în solidar, la plata sumelor de 8.053.561,1 lei (valoare credit) şi 10.786.123, 4 lei (valoarea creanţelor cesionate) precum şi a dobânzii legale calculate de la data acordării fiecărui credit pentru S.C. B.D.J. S.A., S.C. FRIGORIFERUL S.A., S.C. AVAB S.R.L., S.C. ABATOR MOFLENI S.A., S.C. JIUL VULCAN S.R.L., S.C. VLADINEX S.R.L., S.C. AND KRIS S.R.L., S.C. MOZOC S.R.L., S.C. POLDINEX S.R.L., S.C. PRACTICIANUL S.R.L. şi S.C. REBEGA CONSULTING S.R.L. de către cele 9 sucursale ale B.I.R. (Craiova, Craiova Gară, S.M.B., Plevnei Bucureşti, Târgovişte, Piteşti, Slatina, Drăgăşani, Râmnicu-Vâlcea) şi până la data plăţii efective.
Obligă pe inculpaţi la câte 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 9 noiembrie 2006 (comunicat nr. 195/VIII/3 din 9 noiembrie 2006).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 04 aprilie 2011
comunicate de presă din 28 septembrie 2004
comunicate de presă din 09 noiembrie 2006
comunicate de presă din 12 octombrie 2004
comunicate de presă din 04 octombrie 2004