DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

Nr. 169/ 07 mai 2004

 

 

 

C O M U N I C A T

 

 

 

            Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de învinuitul COSMA MIHAIL CRISOSTOM, primarul oraşului Eforie, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de luare de mită în formă continuată.

            Din probele administrate în cauză, rezultă faptul că în cursul lunii ianuarie 2000, în calitatea publică pe care o avea, învinuitul a primit 1.500 de dolari de la o persoană pentru a-i înlesni achiziţionarea unui teren aflat în proprietatea privată a Consiliului local.

            Un an mai târziu, învinuitul a pretins şi primit, în două tranşe, suma de 2.000 de dolari de la o persoană denunţător pentru a-i aproba o cerere de concesionare teren.

            În cursul anului 2002, COSMA MIHAIL CRISOSTOM, în aceeaşi calitate de primar al oraşului Eforie, a pretins şi primit suma de 1.200 de dolari pentru a interveni în aprobarea unei autorizaţii de funcţionare a unui bazar.

            În perioada iunie – august 2003, învinuitul, a pretins şi primit de la o altă persoană denunţător suma de 1.000 de dolari pentru a-i elibera acesteia avizul pentru amplasarea unui utilaj pe un teren aflat în proprietatea Consiliului local Eforie.

            Anchetatorii au indicii că învinuitul, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ce intrau în competenţa sa, a comis şi alte infracţiuni de corupţie.

            Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

            Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie vor solicita mâine, 8 mai 2004, instanţei competente luarea măsurii arestării preventive.

 

 

 

BIROUL PENTRU RELAŢII CU PRESA