DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin sentinţa penală nr. 22 din 22 ianuarie 2010, Tribunalul Galaţi a hotărât astfel:
Condamnă pe inculpatul Tudosă Viorel Liviu la o pedeapsă de 15 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Interzice inculpatului Tudosă Viorel Liviu exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei şi timp de 5 ani după executarea pedepsei: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnă pe inculpata Tudosă Ştefania la o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Interzice inculpatei Tudosă Ştefania exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei şi timp de 5 ani după executarea pedepsei: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă pe inculpaţii Tudosă Viorel Liviu si Tudosă Ştefania în solidar cu partea responsabilă civilmente SC AUTOSTOP SRL GALAŢI la plata sumei de 2.622.845 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă SC SUPORT COLECT SRL Bucureşti.

Decizia este DEFINITIVĂ.

Inculpaţii Tudosă Viorel Liviu şi Tudosă Ştefania au fost trimişi în judecată la data de 3 iulie 2008 (vezi comunicat 205/VIII/3 din 4 august 2008)

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2008