DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
17 decembrie 2009
Nr. 327/VIII/3

COMUNICAT

La cererea reprezentanţilor mass-media, în completarea comunicatului nr. 323/VIII/3, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să transmită următoarea precizare: procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul FLORIN COSTINIU, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Infracţiunea de trafic de influenţă este reţinută în sarcina inculpatului Cătălin Voicu, cercetat în acelaşi dosar penal (vezi comunicat nr.323/VIII/3 din 11 decembrie 2009).

La data de 10 decembrie 2009 a fost începută urmărirea penală faţă de Florin Costiniu, iar la data de 17 decembrie 2009, învinuitului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Alte detalii privind acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment în conformitate cu art. 12, alin 1, lit. e) li f) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informare publică, informaţii suplimentare urmând a fi oferite de îndată ce desfăşurarea investigaţiilor va permite acest lucru.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE