Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 iulie 2009
Nr. 185/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului NEAG TEODOR, colonel în rezervă, fost ofiţer specialist cu activitatea resurse umane în cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş - Severin, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj nepatrimonial, în formă continuată, fals intelectual, uz de fals şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada iulie - octombrie 2006, inculpatul Neag Teodor, pe fondul desfăşurării unui concurs de încadrare a unor funcţii de subofiţeri din sursă externă, în calitate de secretar al comisiei de concurs şi ofiţer specialist cu activitatea de resurse umane, a permis participarea, încadrarea şi menţinerea pe posturile de servanţi pompieri şi protecţie civilă la subunităţile din Caransebeş şi Reşiţa a trei candidaţi care nu îndeplineau condiţiile de participare la concurs. Astfel, deşi aveau antecedente penale, respectiv nu se încadrau în limita de vârstă de 35 de ani prevăzută de specialitatea respectivă, celor trei li s-a permis participarea la concurs pe baza unor procese verbale întocmite de inculpat, acte care atestau aspecte nereale. Ulterior, aceşti candidaţi au fost declaraţi admişi, în detrimentul altor trei, respinşi pe nedrept.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Militar Timişoara, instanţă în a cărei rază teritorială s-au comis faptele infracţionale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 aprilie 2013