DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 98 din 15.02.2024 Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului NEGOE ADRIAN, la data faptei secretar al Primăriei municipiului Petroșani, județul Hunedoara la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Prin aceeași decizie, Curtea de Apel Alba a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpaților VIȘAN DANIEL ADINEL și DRAGOMIR LUCIAN OCTAVIAN, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Negoe Adrian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Petroșani – Administrația Publică Locală (întreținere parcuri și zone verzi) sau în cadrul Primăriei Lupeni – Administrația Publică Locală (igienizarea și întreținerea curățeniei în grădinițe, școli și așezăminte socio-culturale).
Obligă pe inculpatul Negoe Adrian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroșani, la plata sumei de 673.782,64 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agicultură.
Obligă în solidar pe inculpații Negoe Adrian și Vișan Daniel Adinel, în solidar și cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroșani, la plata sumei de 280.372,71 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agicultură.
Obligă pe inculpații Negoe Adrian și Vișan Daniel Adinel, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroșani, la plata accesoriilor fiscale calculate conform OUG 66/2011, raportat la debitul de 280.372,71 lei, iar pe inculpatului Negoe Adrian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroșani, la plata accesoriilor fiscale calculate conform OUG 66/2011, raportat la debitul de 673.782,64 lei.
Obligă pe fiecare dintre cei 3 inculpați la plata a câte 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpatul – apelant Negoe Adrian, partea civilă – apelantă Asociația Muntele Poienile Tăii Dâlja și Bănița și partea responsabilă civilmente Municipiul Petroșani la plata către stat a sumei de câte 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia la data de 27 iunie 2018, vezi comunicatul nr. 8896/VIII/3 din data de 06 iulie 2018 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2018