DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1116 din 29.11.2023, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul POȘIAR EUGEN SILVIU, la data faptelor medic primar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara (angajat ca personal contractual civil) la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de medic, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și fals intelectual, toate trei în formă continuată.
2. Stabilește față de inculpata ILIUȚĂ ELENA CORINA, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara o pedeapsă de 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
În cazul inculpatului Poșiar Eugen Silviu, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Poșiar Eugen Silviu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, la Comisariatul Județean Timiș - Garda Națională de Mediu sau la A.J.O.F.M. Timișoara.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Iliuță Elena Corina va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 de zile, la Comisariatul Județean Timiș - Garda Națională de Mediu sau la A.J.O.F.M. Timișoara.
Dispune confiscarea de la inculpatul Poșiar Eugen Silviu a sumei de 2.200 lei ce face obiectul infracțiunii de luare de mită.
Dispune confiscarea extinsă de la inculpatul Poșiar Eugen Silviu a următoarelor sume de bani: 68.581 euro, 6.480 lei, precum și a celor două monede din metal prețios, în valoare de 5.200 lei.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă pe inculpatul Poșiar Eugen Silviu la plata sumei de 10.400 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata Iliuță Elena Corina la plata sumei de 4.500 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 09 noiembrie 2018, vezi comunicatul nr. 824/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2018