DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 793 din 19.10.2023, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul JURJ VASILE MARIN, la data faptei primar al comunei Arieșeni, județul Alba la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
2. Condamnă pe inculpatul BĂDICĂ ȘTEFAN HORAȚIU la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
3. Condamnă pe inculpata BĂDICĂ ANAMARIA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
4. Condamnă pe inculpata S.C. ALFA ȘTEF PROIECT S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 24.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea participării la procedurile de achiziții publice pe o durată de 1 an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Jurj Vasile Marin, Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul la Primăria Comunei Buceș sau la Primăria Municipiului Brad, ultimii doi la Primăria Municipiului Sibiu sau la S.C. TURSIB S.A. Sibiu.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Menține măsurile asigurătorii luate asupra bunurilor inculpaților Bădică Ștefan Horațiu, Bădică Anamaria, Jurj Vasile Marin și S.C. Alfa Ștef Proiect S.R.L, până la concurența sumei de 377.663,76 lei, acestea urmând a înceta de drept dacă partea civilă nu introduce acțiune în fața instanței civile în termen de 30 de zile de la data pronunțării prezentei decizii.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe cei patru inculpați la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează: pe inculpatul Jurj Vasile Marin la plata sumei de 900 lei, pe inculpatul Bădică Ștefan Horațiu la plata sumei de 800 lei, pe inculpata Bădică Anamaria la plata sumei de 500 lei și pe inculpata S.C. Alfa Ștef Proiect SRL la plata sumei de 800 lei.
Obligă partea civilă apelantă Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și inculpata S.C. Alfa Ștef Proiect S.R.L. la plata sumei de 800 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 20 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 08 ianuarie 2017 (comunicatul nr. 4).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2018