DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1350/A din 21.09.2023, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei MARIȘ CLAUDIA AURA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Dispune achitarea inculpaților MIHAI NICUȘOR-MIRCEA și BRATU CRISTIAN MIHAI ION, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Mariș Claudia Aura va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București.
Dispune confiscarea specială a sumei de 3.000 lei ridicată de la inculpata Mariș Claudia Aura.
Obligă pe inculpata Mariș Claudia Aura la plata sumei de 8.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 23 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 906/VIII/3 din data de 29 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iunie 2016