DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 14/A din 13.01.2023, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât condamnarea inculpatului MEZEI JANOS, primar al municipiului Gheorgheni, județul Harghita la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
Dispune achitarea inculpatei BARABAS EVA-CSILLA pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Mezei Janos va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Municipal Gheorgheni sau în cadrul Stației de Ambulanță Gheorgheni.
Obligă inculpatul Mezei Janos să plătească părții civile V.Z. suma de 10.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR la data pronunțării prezentei decizii cu titlu de daune morale.
Obligă inculpatul Mezei Janos să plătească statului suma de 15.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș la data de 29 mai 2015, vezi comunicatul nr. 996/VIII/3 din data de 29 mai 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 mai 2015