DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1272 din 09.12.2022, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului ȚURCANU FLORIN, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Botoșani, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Dispune achitarea inculpatului Anușca Aristomel, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Cu privire la cea de a doua infracțiune, respectiv cea de trafic de influență, pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Țurcanu Florin, instanța a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Țurcanu Florin a sumei de 186.873,12 lei.
Obligă inculpatul Țurcanu Florin la plata sumei de 7.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava la data de 12 aprilie 2016, vezi comunicatul nr. 520/VIII/3 din data de 13 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 aprilie 2016