DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 854 din 12.12.2022, Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului ȘERBAN ION, la data faptei primar al comunei Hoghiz, județul Brașov, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 180 de zile, în cadrul Primăriei Orașului Rupea sau în cadrul Primăriei Comunei Homorod, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.
Obligă pe inculpat să plătească părții civile Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură suma totală de 5.965.421,13 lei sumă la care se adaugă dobânzi și penalități până la achitarea integrală a debitului principal.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul la plata sumei de 8.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov la data de 30 mai 2019, vezi comunicatul nr. 482/VIII/3 din data de 05 iunie 2019 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iunie 2019