DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 354 din 06.04.2022, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MILANDRU GHEORGHE la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul DĂSCĂLEASA DĂNUȚ AURELIAN, la data faptei polițist în cadrul I.P.J. Argeș, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și complicitate la favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul STĂNCULEȚ NICUȘOR CORNEL, la data faptei medic legist la Spitalul Județean Argeș, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și complicitate la favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul STOIAN DUMITRU, la data faptei agent de poliție în cadrul IPJ Argeș, la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul POPA LUCIAN, la data faptei polițist în cadrul IPJ Argeș, la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul BĂDESCU CONSTANTIN VIOREL, la data faptei polițist în cadrul IPJ Argeș, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În cazul inculpaților Stoian Dumitru și Popa Lucian, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Șchiopu Cornel, pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, ca urmare a intervenirii decesului inculpatului.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Stoian Dumitru și Popa Lucian vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul în cadrul Primăriei comunei Icoana, județul Olt sau al Consiliului Local Icoana, județul Olt, iar ultimul în cadrul Primăriei comunei Mihăești, jud. Argeș sau al Consiliului Local Mihăești, jud. Argeș.
Confiscă de la inculpatul Milandru Gheorghe suma de 12.950 lei, precum și echivalentul în lei al sumei de 4.100 de euro, la cursul BNR de la data plății.
Confiscă de la inculpatul Stoian Dumitru suma de 100 euro consemnată la bancă pe numele acestuia și la dispoziția DNA.
Confiscă de la inculpatul Popa Lucian suma de 2.540,75 lei, consemnată la bancă pe numele acestuia și la dispoziția DNA.
Obligă pe fiecare dintre cei șase inculpați, la plata sumei de 7.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpații Milandru Gheorghe, Dăscăleasa Dănuț Aurelian și Bădescu Constantin Viorel la plata sumei de câte 800 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 20 iunie 2017, vezi comunicatul nr. 682/VIII/3 din data de 05 iulie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iulie 2017