DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 24/A din 12.01.2022, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul THOMAS DANIEL (fost Amarghioalei), la data faptelor administrator al S.C. Terra Vision S.R.L., la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și ocupa funcția de administrator în cadrul unei societăți comerciale și de a desfășura activități comerciale de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul DĂNĂILĂ GIGI AURELIAN, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și ocupa funcția de administrator în cadrul unei societăți comerciale și de a desfășura activități comerciale de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpata SC TERRA VISION SRL la o pedeapsă principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 50.000 lei și pedeapsa complementară a afișării dispozitivului hotărârii de condamnare pe o perioadă de o lună, la sediul instanței de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Decade inculpații Thomas Daniel și Dănăilă Gigi Aurelian din dreptul de a fi fondatori, administratori, directori sau reprezentanți legali ai unei societăți comerciale începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Dispune înregistrarea mențiunilor corespunzătoare în registrul comerțului și comunică prezenta hotărâre, în termen de 15 zile de la rămânerea definitivă, la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Obligă, în solidar, inculpații Thomas Daniel, Dănăilă Gigi Aurelian și S.C. Terra Vision S.R.L. să plătească părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală, suma de 6.176.451 lei, reprezentând obligația fiscală principală datorată, la care se adaugă sumele reprezentând obligațiile fiscale accesorii datorate și care urmează a fi calculate în condițiile Codului de procedură fiscală, de la data când obligațiile au devenit scadente și până la data executării integrale a plății.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Thomas Daniel, Dănăilă Gigi Aurelian și S.C. Terra Vision S.R.L., la plata către stat a sumei de 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 12 iunie 2017, vezi comunicatul nr. 682/VIII/3 din 05 iulie 2017 (comunicatul nr. 11).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iulie 2017