DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 272 din 20.04.2021 Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului LEAU NICOLAE, la data faptelor președinte în fapt al unei asociații de crescători de animale, la o pedeapsă de 2 ani, 5 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Șoarș sau în cadrul Primăriei Municipiului Făgăraș, afară de cazul în care nu poate presta această muncă din cauza stării de sănătate.
Obligă pe inculpat să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), suma de 29.085,86 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor întocmite în fals și depuse la A.P.I.A.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 12 iunie 2019, vezi comunicatul nr. 570/VIII/3 din data de 08 iulie 2019 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iulie 2019