DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 278 din 22.03.2021, Curtea de Apel Bacău a hotărât condamnarea inculpaților DONȚU VERONICA și TĂTARU FLORIN, la data faptei primar, respectiv inspector superior în cadrul comunei Tamași, jud. Bacău, la câte o pedeapsă de patru ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă agravată.
Obligă în solidar inculpații Donțu Veronica și Tătaru Florin la plata sumei de 3.193.879 lei către S.C. A. S.R.L., reprezentată prin lichidator judiciar.
Dispune restabilirea situației anterioare, în sensul desființării înscrisurilor întocmite în fals.
Obligă inculpații la plata sumei de 2.250 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău la data de 07 aprilie 2017, vezi comunicatul nr. 454/VIII/3 din data de 08 mai 2017 (comunicatul nr. 4).

Actualizare (07.04.2023):

Prin decizia penală nr. 284 din 28.03.2023 Curtea de Apel Bacău a admis contestația în anulare formulată de contestatorul DONȚU VERONICA și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Dispune anularea formelor de executare emise în baza deciziei penale nr. 278 din data de 22.03.2021.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 mai 2017